Dijeta i mi
Dijeta i mi je forum podrske u toku dijete. Ukoliko zelite da nam se pridruzite - mozete se registrirati. Clanovi imaju pristup nekim delovima foruma kojeg kao gosti ne mogu da vide

forum podrske u toku dijete


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

Lana

avatar
Urednik i "čuvar ključa teretane"
Urednik  i

Uz svaku vagu, bilo onu od 5 ili 50 eura, dolazi nekakvo uputstvo za upotrebu. Medjutim, vecina tih uputstava se odnosi na odrzavanje vage, njenu tacnost i druge, manje bitne stvari. Evo par korisnih saveta po pitanju merenja.

1. Kupite svoju vagu
Osim ako se merite kod prvih komsija, kod kojih mozete otrcati rano ujutru u bade-mantilu, najbolje bi bilo da pocastite sebe jednom kucnom vagom. To ne mora biti hi-tech cudo koje meri sve zivo, dovoljna je i ona najjeftinija. Na taj nacin se mozete meriti kad treba i kako treba, ali o tome u daljem tekstu.

2. Postavite vagu na cvrstu i ravnu povrsinu
U svom stanu/kuci odaberite povrsinu koja je ravna, cvrsta i na kojoj vaga stoji sasvim stabilno - jedino na taj nacin ce merenje biti dovoljno precizno. Najbolje bi bilo vagu postaviti na veliku plocicu u kupatilu ako imate takve plocice, ali i parket je sasvim dobar, pod uslovom da je sasvim ravan. Ne postavljajte vagu na meke povrsine, kao sto su tepisi, itisoni ili staze, kao ni na linoleum.

3. Merite se cim ustanete
Idealno vreme za merenje je cim ustanete ujutru, po obavljanju jutarnje toalete. Tada je zeludac prazan, a i besika je neposredno pre toga ispraznjena, pa je merenje najtacnije. Merenje tokom dana daje laznu sliku, koja vam se svakako nece svideti - u odnosu na jutarnju tezinu, popodnevna moze biti i 2 kg veca, pa cak i vise!

4. Merite se samo u donjem vesu
Vas zaima koliko ste VI teski, a ne vasa pizama ili kucna trenerka, zar ne? Ako mislite da razlika nije znacajna, stavite na kuhinjsku vagu neki komad garderobe - bice vam jasno zbog cega ovo pisem.

5. Ravnomerno rasporedite tezinu
Stanite cvrsto i uspravno na vagu, sa obe noge i potrudite se sa ne budete u kontaktu sa zidovima ili okolnim komadima namestaja - to malo oslanjanje moze dodati ili oduzeti i po 2-3 kg! Takodje, nemojte skakati na vagu - pored skracivanja njenog radnog veka, naglo opterecenje moze dati neprecizno merenje.

6. Vodite racuna gde ostavljate vagu
Ako imate klasicnu, mehanicku vagu, najbolje je da stoji na ravnoj povrsini, u svom normalnom polozaju. Nemojte stavljati druge predmete na vagu - njihova tezina ce vremenom oslabiti oprugu koja sluzi za merenje i umanjiti preciznost vage. Takodje, izbegavajte preterano kvasenje vage - unutrasnji mehanizam moze nahvatati koroziju, sto se opet negativno odrazava na preciznost.

* Posebne napomene za digitalne vage
Digitalnu vagu treba posebno cuvati od vlage, jer elektronske komponente lose podnose kvasenje. Ako vaga ima kontaktne povrsine za merenje procenata masnoce, misica i vode, redovno ih brisite mekom krpom namocenom u mlaku vodu - deterdzenti mogu ostetiti kontaktnu povrsinu. Pri merenju procenata, stanite na kontaktne povrsine bosim i suvim stopalima - na taj nacin ce merenje biti najpreciznije (naravno, u zavisnosti od preciznosti same vage).

By Lana


_________________


Sun

avatar
Administrator
Administrator
BUDUĆI DA SE REDOSLED TEKTOVA POREMETI SA SVAKIM NOVIM POSTOM , A TEKSTOVI ZA PORTAL SE NE MOGU ZAKLJUČATI MOLIM VAS NE KOMENTIRAJTE OVDE.


_________________
LilySlim Weight loss tickers

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu